Danida støtter Milton og de 17 Verdensmål

2020 er startet fantastisk ud for Milton Around the World og Verdensmålsprojektet. Danida har nemlig valgt at støtte projektet med en pulje penge, som derved sikrer det videre arbejde.  

Danida er et udviklingssamarbejde under Udenrigsministeriet, der bidrager til at bekæmpe fattigdom, fremme bæredygtig vækst og stabilitet samt sikre alle lige rettigheder og muligheder i udviklingslandene.  

Støtten betyder at Milton teamet nu kan arbejde videre med at få skabt flere gratis læringspakker til de danske indskolingselever. I skrivende stund, marts 2020, er der tre læringspakker tilgængelige for skolerne. Det drejer sig om introbogen ’Mit navn er Milton!’ samt de første to Verdensmålsbøger om henholdsvis Verdensmål 1 og 13.  

Læringspakkerne 

En læringspakke består af selve historien, en række interaktive opgaver samt lærervejledninger. Historierne følger den samme opbygning; Milton leger en leg med vennerne, pindsvinet Conrad og sommerfuglen Amanda, i den fortryllede skov, hvor de bor. Legen inspirerer til en samtale om et af Verdensmålene. Herefter får Milton en mystisk invitation af et barn fra et andet land, der tilbyder ham at se Verdensmålet i aktion og hvordan man handler på det. Og så rejser Milton ellers afsted gennem et magisk verdenskort til nye eventyr og vigtig læring. Til sidst vender han tilbage til vennerne, og sammen beslutter de sig for, hvordan de selv kan bidrage til at vi alle når Verdensmålet. 

Selve historierne er beregnet til oplæsning i klassen, men de er også indtalt, således at eleven selv kan lytte. Herefter præsenteres de for opgaver, der skal inspirere dem til at gå i dybden med hver af målene.  

Tilgængelige undervisningsmaterialer 

Indtil videre er ’Milton og de magiske lilla ris’, der omhandler Verdensmål 1 – Afskaf fattigdom, samt ’Milton og den seje grønne energi’, der omhandler Verdensmål 13 – Klimaindsats, tilgængelige i en Book Creator udgave på Skoletube og her på Miltons egen hjemmeside. De kan også downloades som en pdf fil, hvis man ønsker det i stedet. Materialet er lavet af Leg med IT.

Næste bog vil omhandle Verdensmål 17 – Partnerskaber for handling. Den hedder ’Milton og de stærke venskaber’ og forventes tilgængelig i april 2020.  

Se alle historierne og opgaverne her