Et vildt år for Milton

Sikke et 2020, det har været!  

Der er ingen tvivl om at vi alle vil huske 2020 som ’corona-året’, hvor utroligt mange ting blev påvirket af en lang række anbefalinger og restriktioner. Det har på mange måder været et udfordrende år, som har gjort os varigt bevidste om den store indvirkning, en ny virus kan udgøre for mennesker og for samfund.  

Ikke mindst har det været skræmmende for de yngre børn, der har skulle forholde sig til mange ændringer i deres hverdag uden måske at forstå helt hvorfor. Derfor har 2020 også været året, der for alvor satte skub i det brede kendskab til kaninen Milton, der med historien ’Milton og den usynlige coronavirus’ var med til at skabe tryghed, forståelse og håb hos de yngste.  

Verdensmål og Covid-19 

I årets løb har flere nye Milton verdensmålshistorier set dagens lys, og arbejdet med Miltons materialer i indskolingen har derfor gjort endnu flere elever bevidste om verdens udfordringer, som vi i fællesskab skal løse inden 2030. I virkeligheden er der jo en rød tråd mellem Covid-19 og verdensmålene, der beskæftiger sig med både sundhed, ligestilling mellem landene, uddannelse samt en bevidsthed om de konsekvenser, vi risikerer at opleve, hvis vi fortsætter med at behandle planeten, som vi har gjort i mange år.  

2020 har bevist at arbejdet med de 17 verdensmål er mere nødvendigt end nogensinde før, og derfor fortsætter Milton og venner ufortrødent i 2021 med at skabe flere historier og verdensmål for at sikre at de yngste elever får den nødvendige uddannelse.  

Milton fik vokseværk 

2020 blev også året, hvor Milton for alvor fik vokseværk. Ikke kun i forbindelse med de nye bøger, men også organisationsmæssigt. En række Milton ambassadører faldt pladask for vores nysgerrige kanin og valgte at bruge deres omfattende kompetencer til at skabe mere opmærksomhed omkring Miltons mission. Ligeledes blev en bestyrelse nedsat – en bestyrelse, der repræsenterer den ene ildsjæl efter den anden, og som samlet set breder sig over rigtigt mange vigtige kompetencer og fokuspunkter.  

Det er derfor et topprofessionelt og engageret hold, der i 2021 skal bidrage til at løfte Milton til nye højder sammen med den lange række af samarbejdspartnere, der meldte sig under Milton-fanen i årets løb.  

International anerkendelse 

Kombinationen af corona-bogen, nye verdensmålshistorier og et nyt, stærkt bagland gjorde at Miltons univers nåede langt udover Danmarks grænser. Bogen blev oversat til engelsk, kinesisk og arabisk. Det gjorde at velgørenhedsorganisationer og virksomheder i asiatiske lande tog bogen og undervisningsmaterialerne til sig, ligesom pixibogen blev uddelt på hospitaler i bl.a. Dubai. Den arabiske oversættelse er endda nået ud til irakiske børn, og amerikanske skoleklasser testede flere at Miltons titler med tilhørende materialer.  

Milton teamet ser derfor frem til 2021 med optimismen intakt og et om end endnu større ønske om at skabe bæredygtige, globale borgere i en ung alder.