Grundfos støtter nyt Milton initiativ

Milton Around the World har startet et nyt lyn-initiativ, der skal skabe tryghed omkring corona-situationen for børn i 5-8 års alderen i form af historien ‘Milton og den usynlige coronavirus’.

Set i lyset af den sparsomme information til børn i 5-8 års alderen om corona, vil vi bruge Milton universet som afsæt til at skabe tryghed omkring situationen, som lige nu lammer hele verdens befolkning.

Vi er derfor utroligt stolte og taknemmelige over at Grundfos, med Mads Nipper i spidsen, allerede har valgt at støtte initiativet.

Børnene oplever hverdagen ændre sig 

Børnene kan måske ikke helt forstå, hvad der sker omkring dem, men de mærker kæmpe omvæltninger i hverdagen og ser bekymringen malet i de voksnes ansigter. De forstår ikke hvorfor de ikke må komme i skole eller se deres bedsteforældre. Og hvorfor skal de vaske hænder hele tiden?

Forældre er meget udfordrede nu, hvor børnene skal undervises hjemmefra. Det er en stor opgave at de også på en pædagogisk og ikke-skræmmende måde skal forklare, hvad corona er og hvorfor vi skal passe sådan på. Noget, forældrene måske ikke helt selv forstår, da der dagligt dukker nye informationer og retningslinjer op i medierne.

Historien får tilhørende undervisningsmaterialer 

Det er præcis her, hvor Miltons univers kan hjælpe. Ved at skabe en historie, der er målrettet mod de 5 til 8-årige, vil vi på en fakta baseret og tryg måde forklare hvad corona er for en størrelse, hvordan og hvorfor vi skal passe på hinanden. Selvfølgelig med kaninen Milton i hovedrollen som den lærelystne og sjove ven.

Det tilhørende undervisningsmateriale bliver produceret af Rikke Falkenberg Kofoed fra Leg med IT, præcis som det er tilfældet med de andre Milton historier. På den måde sikrer vi den helt rigtige fremgangsmåde, når den vigtige information skal formidles til børnene på en måde, der forankrer sig i dem.

Det næste skridt på Miltons corona-rejse 

Vi planlægger at rulle ’Milton og den usynlige coronavirus’ ud på følgende måde:  

En Milton-historie, der fortæller om corona og forebyggende tiltag i et sprog målrettet de 5-8 årige
Komplet opgavesæt med tilhørende lærer-/forældrevejledning
Digital distribution via vores samarbejdspartner www.skoletube.dk samt Miltons egen hjemmeside

De faktuelle informationer i Milton-historien vil naturligvis blive godkendt af sundhedsfaglige eksperter inden udgivelse, så vi sikrer at informationerne er korrekte.

Teamet bag Milton Around the World søger i øjeblikket yderligere funding til at fuldende projektet. Er din virksomhed eller organisation interesseret i at støtte op om initiativet, kan I kontakte CEO Jesper Strømfeldt og høre mere: tlf. 26855818 og mail jesper@miltonatw.com