Milton på Danmarks Læringsfestival

I starten af marts tog Miltons skabere, forfatter Marianne D. Strømfeldt, og CEO Jesper Strømfeldt på Danmarks Læringsfestival 

Festivalen foregik i Bella Centret i København, som var fyldt med stande fra stort set alle, der arbejder med lærings- og undervisningsmiljøer.  

Milton Around the World slog pjalterne sammen med de andre Verdensmål-spillere på markedet, ’Victoria og Verdensmålene’, som henvender sig til mellemtrinet, og Rikke Falkenberg Kofoed, der producerer læringsværktøjer om Verdensmålene til udskolingen. På den måde blev de besøgende mødt med en komplet Verdensmål stand, der kunne tilbyde undervisningsmaterialer for 0. – 9. klasserne.  

Miltons stand bugnede med nytrykte Verdensmålsbøger, som man selvfølgelig kunne købe til speciel messepris, samt Milton selv i plysform. I dagens anledning var der produceret en lille todelt pixibog til uddeling. I den ene ende af bogen, kunne man læse en forkortet version af introbogen ’Mit navn er Milton!’ og den anden side fortalte om projektet ’Milton og de 17 Verdensmål’, og hvordan historierne og opgaverne kan bruges til undervisning i indskolingen.   

En overvældende modtagelse  

Der gik ikke lang tid fra festivalen slog sine døre op, til nysgerrige mennesker stimlede sammen om den hvide kanin og hans skønne univers. Pixibøgerne røg på rekordfart, og flere ture til lageret i bilen var nødvendige.  

Lærere, pædagoger, skoleledere, projektledere, repræsentanter fra forskellige organisationer og studerende kom forbi til en snak om Miltons mission om at lære de yngste skoleelever om Verdensmålene. Reaktionen var i korte træk overvældende. Det var tydeligt at høre fra folks kommentarer at Milton Around the World rammer plet og udfylder et hul i undervisningsmulighederne, når det kommer til læring om Verdensmål i indskolingen.  

Milton og hans nye venner 

I løbet af de to dage, Læringsfestivalen varede, fik Milton også skabt nye venskaber. Skaberen af PlayProp, Birger Norup, fortalte om hvordan det hylesjove spil snart får en Verdensmåls-tilføjelse, således at spillerne både bliver underholdt og samtidig gør noget godt for verden. Således var der lagt op til et fremtidigt samarbejde om at skabe bevidsthed om Verdensmålene til børn og deres familier.  

Et andet herligt møde var med Thomas Ravn-Pedersen, som er manden bag det ultimative Verdensmålsprojekt, Verdens Bedste Nyheder. Verdens Bedste Nyheder er et nyheds- og læringssite, der rummer et hav af spændende og lærerig formidling og artikler, der holder styr på den opløftende udvikling rundt omkring i verden.  Siden indeholder også en lang række ressourcer, der kan bruges i undervisningen og til projektarbejde.  

Alt i alt var Læringsfestivalen en kæmpe succes for Milton projektet, og vi tør godt love at rigtigt mange skoleelever rundt omkring i landet snarest stifter bekendtskab med en nysgerrig kanin og de 17 Verdensmål.