Milton på Skoletube

Milton kommer snart på Skoletube. Det varer ikke mange dage førend sommerferien er overstået. For nogle betyder det et glædeligt gensyn med hverdagen og skolekammerater, mens andre aldrig får nok af ferie.  

I år bliver det dog alle tiders at komme tilbage i skole! Milton Around the Worlds univers bliver nemlig tilgængeligt som undervisningsmateriale til indskolingen. Nærmere bestemt betyder det at den første bog i Milton serien, ’Mit navn er Milton!’, er lavet i en Book Creator udgave, som er spækket med kreativ leg og spændende opgaver til de 5 til 8-årige skolebørn.  

’Mit navn er Milton!’ vil kunne findes på Skoletube i det nye skoleår fra uge 34. Bogen introducerer eleverne til kaninen Milton og hans venner, samt hvordan han bruger sit magiske lommespejl til at rejse rundt i verden. Bogens temaer er bl.a. lærelyst, nysgerrighed, venskaber, respekt og tolerance. 

  Milton og de 17 verdensmål 

I uge 36 kommer det til at handle om FN’s 17 Verdensmål. Den første bog i Verdensmålsserien hedder ’Milton og de magiske lilla ris’. Den handler om Verdensmål 1 – Afskaf Fattigdom. I bogen rejser Milton til Bangladesh for at møde pigen Priya, hvis mor har skabt en positiv udvikling i deres lille landsby ved at dyrke og sælge lilla ris. Priya fortæller Milton om, hvordan deres erfaring kan hjælpe andre landsbyer til at komme ud af ekstrem fattigdom.  

Der bliver også lagt lidt op til næste bog i serien, som vil omhandle Verdensmål 2 – Stop Sult.  

Materialet og historierne er skrevet i børnehøjde, specielt tilpasset aldersgruppen. På den måde får eleverne en god forståelse for, hvad Verdensmålene betyder. Eleverne vil også få inspiration til, hvad de selv kan gøre for leve op til Verdensmålene.

En ny indlærings-maskot 

Kaninen Milton symboliserer nysgerrighed og indlevelsesevne, idet han suger alt til sig og stiller en masse spørgsmål på sine rejser. Igennem Milton vil eleverne opleve, hvor spændende det er at lære nye ting, og hvor meget, man kan lære fra andre mennesker, steder og kulturer.  

Milton findes også i en plysudgave. Han er oplagt at have som klassemaskot. Som fysisk maskot kan Milton med fordel inddrages i undervisningen og være med til at fremme engagementet hos eleverne, når der bl.a. skal arbejdes med Verdensmålene.  

Milton bøgerne kan som sagt findes på Skoletube og er også tilgængelige for alle andre brugere af Book Creator. ‘Mit navn er Milton!’ samt de tre oprindelige rejsehistorier kan selvfølgelig også findes på Miltons egen hjemmeside: www. milton-around-the-world.com. 

Du kan hjælpe med at udbrede Milton Around the Worlds lærerige materiale i indskolingen ved at efterspørge det på dine børns skole.