Miltons første år

Milton fylder 1 år. I januar 2019 gik Milton Around the World i luften med en serie af rejsehistorier for hele familien. Med bøgerne ønskede vi at vække børnenes interesse for familierejsen, udover hvorvidt der var wi-fi og pool på hotellet. Bogen ’Mit navn er Milton!’ blev udgivet sammen med tre andre historier, hvor Milton udforsker Berlin, København og Hamborg og danner nye venskaber.  

Samtidig blev Miltons hjemmeside offentliggjort, ligesom de sociale medier blev skudt i gang med et hav af sjove indlæg og masser af konkurrencer for at sprede budskabet om den nysgerrige kanin og hans magiske rejser.  

Inden længe kunne bøgerne købes på saxo.com og mange andre online bogplatforme. Herefter tog Milton i plysform på Danmarksturné med sin ’far’, Jesper Strømfeldt, for at charmere boghandlerne i de danske byer. Milton og rejsehistorierne blev fantastisk modtaget og anmeldelserne var alle gode.  

Milton og de 17 Verdensmål fødes 

Undervejs i arbejdet med rejsebøgerne, blev det tydeligt at Milton er som skabt til at udfylde en kløft i undervisningen i de danske skoler. Udbuddet af undervisningsmateriale om de 17 Verdensmål til de yngste elever er næsten ikke til at få øje på. Det var sådan at Milton Around the Worlds andet ’ben’ fik brændstof. 

Efter sommerferien gik det derfor for alvor stærkt. ’Mit navn er Milton!’, blev udgivet i en Book Creator udgave på Skoletube sammen med den første Verdensmålsbog ‘Milton og de magiske lilla ris’ om Verdensmål 1 – Afskaf fattigdom. Milton tog også på WebIT-messe, hvor han fik en masse positive tilbagemeldinger fra indskolingslærerne.  

Milton på Borgen 

I november blev Milton og hans skabere inviteret på Christiansborg for at deltage i nogle konstruktive møder med bl.a. undervisningsordfører for de Konservative, Mai Mercado. De var også heldige at møde uddannelsesordfører og udviklingsordfører for de Konservative, Katarina Ammitzbøll og Anne Sophie Callesen, der bl.a. er Børneordfører for Radikale Venstre. 

Det blev til en livlig og positiv snak om, hvordan Milton gennem de lærerige undervisningsmaterialer til indskolingen kan være med til at skabe bæredygtige globale verdensborgere i en ung alder. 

Endelig besøgte Milton og hans ’mor’, forfatter Marianne D. Strømfeldt, en række skoler for at introducere universet og materialerne der, hvor det virkelig gælder. Børnene var fuldstændige vilde med Milton og historierne, og alle klasser fik lov at beholde en Milton plys som Verdensmålsmaskot.  

Mange andre er ved at få øjnene op for værdien af undervisning i Verdensmålene til indskolingen, og det betyder at Milton Around the World har etableret en række spændende samarbejder. I 2020 kan I derfor se frem til at læse om endnu flere Milton Verdensmålsrejser, hvor vores nysgerrige og læringsivrige kanin tager ud i verden for at lære sig selv og indskolingsbørnene om de 17 Verdensmål.