Ny historie reducerer børns frygt for corona

Statsministeren har netop åbnet for at daginstitutioner og de yngste skoletrin kan starte efter påske. Det skaber anledning til stor bekymring for om børnene nu kan forstå de forholdsregler de skal tage. Et helt nyt initiativ vil hjælpe 5-8 årige børn, forældre, lærere og pædagoger med netop det.

Midt i en corona-tid, som til stadighed påvirker alles hverdag, kom det som lidt af en overraskelse, at regeringen allerede vil tillade daginstitutioner og de yngste skoletrin at starte op efter påskeferien. For har børnene forstået, hvad corona er og hvorfor vi skal passe sådan på? Bekymringerne hober sig op hos både børn, lærere, pædagoger og forældre. Men hjælpen er på vej i form af en helt ny historie, der er specielt målrettet børnene i alderen 5-8 år.  

Kaninen Milton viser vejen 

Milton Around the World – et læringsunivers for indskolingseleverne omkring FN’s 17 Verdensmål – har netop skabt en helt ny historie, ’Milton og den usynlige coronavirus’. Historien letter utrygheden for børnene, der igennem de sidste mange uger har mærket kæmpe omvæltninger i deres hverdag uden måske helt af forstå hvorfor.  

I historien forklares corona-situationen på en ikke-skræmmende og pædagogisk måde og afsluttes med visheden om at alt bliver godt igen. Den nysgerrige og lærelystne kanin, Milton, og de andre dyr i den fortryllede skov lærer at passe på hinanden bl.a. gennem afstandslege og en vaske-hænder-sang. Til historien følger også interaktive opgaver og lærervejledninger lavet af Rikke Falkenberg Kofoed, Leg med IT. 

Støttet af Grundfos og Influenter 

Initiativet er støttet af Grundfos med Mads Nipper i spidsen. Han udtaler bl.a.: Vi mener, at projektet med at skabe en corona-historie til de yngste børn har et vigtigt og helt relevant formål. Derfor har Grundfos valgt at støtte initiativet”. Med baggrund i støtten fra Grundfos og Influenter er ’Milton og den usynlige coronavirus’ allerede tilgængelig online. Historien findes også i en indtalt version, hvor skuespiller Lars Bom læser op for børnene. Alle kommuner og skoler er blevet tilbudt tilkøb af den fysiske Pixi-bog og bl.a. Tårnby og Skive kommuner har allerede benyttet sig af tilbuddet. 

I Greve kommune har man valgt at dele den digitale udgave til alle kommunens indskolingselever via Aula. Claus Jensen (V), formand for skole- og børneudvalget i Greve, udtalerDet er vigtigt, at vi også husker de små i denne tid, og jeg tror, at børn har brug for at tale om, hvad corona er for noget, og få at vide, at der snart kommer en normal dagligdag igen”. 

’Milton og den usynlige coronavirus’ med tilhørende opgaver kan findes helt gratis her.

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte CEO, Jesper Strømfeldt på tlf. 26855818 eller mail jesper@miltonatw.com