Milton og de magiske lilla ris

Milton og de magiske lilla ris

I ‘Milton og de magiske lilla ris’ fortæller Conrad sine to venner Milton og Amanda om FNs 17 verdensmål. Conrad fortæller om, hvordan de 17 verdensmål har indvirkning på hinanden.

Milton rejser gennem sit magiske verdenskort til Bangladesh, hvor han møder en pige ved navn Priya. Hun bor i en lille landsby, som hedder Sun-dar-ganj. Her viser hun ham rundt, og fortæller ham om hendes liv sammen med sin familie. Hun fortæller Milton om, hvordan de kom ud af fattigdom. Priyas mor fandt ved et mirakel nogle magiske lilla ris i en sæk frø købt på markedet. Disse magiske ris kommer folk langvejs fra for at købe, da de er sundere end almindelige ris. På den måde kommer der flere penge til landsbyen, som er kommet ud af fattigdom.

Milton og de magiske lilla ris

Denne bog handler om FNs verdensmål 1: Afskaf fattigdom.

Bogen er skrevet i det sædvanlige Milton univers, hvor Milton møder Priya i hendes landsby. Priya fortæller om livet i fattigdom, som gør sig gældende ved sult, mangel på medicin, lange vandringer efter vand, ingen skolegang, og mangel på lys om aftenen.
Over 700 millioner mennesker verden over lever i ekstrem fattigdom – mere end halvdelen af ​​dem er børn. Det mærker dem gennem barndommen og for resten af deres liv.
Næsten 600 millioner børn lever i forskellige grader af fattigdom. Fattigdom er en udfordring over hele verden, selvom Sydasien og Afrika syd for Sahara er hjemsted for de fleste børn, der lever i ekstrem fattigdom.
Verden har gjort store fremskridt med at reducere ekstrem fattigdom de senere år. Men alt for mange børn lever stadig for mindre end 10 kroner om dagen.
For børn handler fattigdom ikke kun om penge. Det omfatter flere afsavn, der overlapper hinanden. Børn i de fattigste husstande er mindre tilbøjelige til at gå i skole, mindre tilbøjelige til at lære og mere tilbøjelige til at blive gift som børn.
Fattigdom i al sin kompleksitet fratager børn deres rettigheder og påfører langvarige skader. Det påvirker deres vækst, deres hjerners udvikling, deres uddannelser og begrænser deres potentiale. Bekæmpes fattigdom og ulighed ikke i barndommen, fastholder det en række afsavn i generationer og skaber forhindringer for social og økonomisk udvikling.

Book Creator – Milton og de magiske lilla ris

Du kan finde bogen ‘Milton og de magiske lilla ris’ ,og opgavebogen herunder.
Du kan hente alle Milton bøgerne i Book Creator, i biblioteket Milton around the world med koden HBZFWTC.
Er du ny i Bookcreator kan du også finde en vejledning herunder.

 

  Materialer

Herunder finder du alt materialet til ‘Milton og de magiske lilla ris’ i PDF filer – lige til at printe ud og arbejde med sammen med klassen.
Alle aktiviteterne og opgaverne er lavet med fokus på handlingen i bogen ‘Milton og de magiske lilla ris‘.
Når I læser hæftet sammen, kan det være en fordel, at lægge mærke til detaljerne.

Klasseaktiviteter

I denne sektion finder du aktiviteter målrettet klassen. Aktiviteterne kan du lave sammen med hele klassen i 1-2 lektioner.

Klasseaktiviteter
Plakat - lær om Bangladesh

Fokus:
Viden om Bangladesh

Aldersgruppe:
Målrettet 0-3 klassetrin

Forberedelse:
0-5 minutter (print & hæng op)

TRYK HER

Dansk - lav nye ord

Fokus:
Fokus på dansk

Aldersgruppe:
Målrettet 2-3 klassetrin

Tidsinterval:
0-30 minutter

Forberedelse:
0-5 minutter (print)

TRYK HER

Samarbejdsøvelse

Fokus:
Samarbejde, fremvisning og fantasi.

Aldersgruppe:
Målrettet 2-3 klassetrin

Tidsinterval:
0-90 minutter

Forberedelse:
0-15 minutter (print)

TRYK HER