Lærervejledning – Mit navn er Milton!

Tilbage til oversigten

Mit navn er Milton!

I bogen Mit navn er Milton! møder eleverne det fantastiske univers i den fortryllede skov. De møder den nysgerrige kanin Milton og hans to venner, det kloge pindsvin Conrad og den ivrige sommerfugl Amanda.
Bogen er skrevet til højtlæsning i klassen. Derudover er bogen er indlæst af en skuespiller og kan derfor nemt genlæses af eleverne.

Læs bogen “Mit navn er Milton!”

Bogen Mit navn er Milton! introducerer eleverne til Miltons univers i den fortryllede skov. Bogen danner udgangspunkt for arbejdet med de 17 Verdensmålsfortællinger. I hver af de 17 fortællinger rejser Milton ud i verden for at besøge børn.

Til arbejdet med Mit navn er Milton! er der lavet opgaver til eleverne. Der er opgaver til bogen på elevsiden. Disse løses online, enten af eleverne eller samlet på storskærm i klassen.

Bogen Mit navn er Milton! findes ligeledes i en særlig version med integrerede opgaver, der kan løses undervejs.
Eleverne arbejder med opgavebogen i programmet Book Creator, der findes på Skoletube. I Book Creator kan de med lyd, video, billeder, tegning og andre kreative fortælleformer arbejde med temaerne fra Mit navn er Milton!.

Opgavebogen Mit navn er Milton! til Book Creator på Skoletube

I opgavebogen til Book Creator skal eleverne arbejde med opgaver, der tager sit udgangspunkt i fortællingen om Milton og hans to venner, Conrad og Amanda.

Eleverne tager en kopi af skabelonen og kan efterfølgende arbejde med billeder, lyd og video i deres egen version af bogen.

Bogen og den tilhørende lærervejledning til arbejdet kan ses herunder.

Book Creator findes i værktøjskassen på Skoletube, til download som app eller i Chrome Browseren.

Udførlige videovejledninger til arbejdet med Book Creator kan findes på Skoletubeguide.

Lege og spil med Milton, Conrad og Amanda

På elevsiden findes der lege og spil med de tre venner. I legen med ord skal eleverne finde de manglende ord og trække dem ind i teksten. De skal også skrive enkelte ord selv.

På elevsiden findes der ligeledes et vendespil med billeder fra Mit navn er Milton!. Eleverne kan også dyste med hinanden om hvem der hurtigst får fundet de 6 par.

Rigtig god fornøjelse med arbejdet.

Leg med Milton, Conrad og Amanda

Milton har to rigtig gode venner, Conrad og Amanda.

De kan rigtig godt lide at lege sammen.

Nu kan du lege med Milton, Conrad og Amanda.

Spil vendespil med Milton

I vendespillet kan eleverne gense illustrationerne fra bogen Mit navn er Milton!.

Vendespillet kan fungere som en aktivitet til individuelt brug, men ligeledes anvendes til dyst mellem flere elever.

Man kan eventuelt tilføre vendespillet en ekstra dimension og lade eleverne fortælle om det, de ser på billedet. På den måde kan man arbejde med temaerne fra historien.

Skulle I få lyst til selv at lave vendespil, så kan dette gøres i værktøjet H5P på Skoletube. Her kan I ligeledes tilføje lydfiler til jeres vendespil.

Se vejledningerne til H5P vendespil